Vic: Polítiques de barris del programa electoral i propostes de joventut.


Aquest dilluns va tenir lloc el segon dels actes de la CUP programats durant la campanya electoral. Es va ser a l’Escola Guillem de Mont-rodon a càrrec de Martí Coromina i Núria Serra, tots dos membres de la llista de la candidatura.



 


En aquest acte es van presentar les propostes referents a polítiques de barris del programa electoral, i també les referents a propostes de joventut.


 


Núria Serra va destacar que cada barri ha de tenir dinàmiques pròpies i serveis i equipaments necessàries perquè no s’hagi de recórrer al centre de la ciutat.



Va remarcar la importància de dotar d’eines als col•lectius i associacions dels barris per facilitar la seva feina. En aquest sentit va proposar potenciar els centres cívics (i construir-ne en els barris on no n’hi ha i que puguin ser gestionats per les pròpies associacions i col•lectius dels barris. Els centres cívics han de ser punt de trobada de totes les persones que tenen ganes de treballar pel barri i per la ciutat. A més a més, aquests també han de ser el punt d’intercanvi entre ciutadania i Ajuntament.



 


Les escoles han de ser un altre puntal de dinamisme de la ciutat i de cada barri. Cal que siguin obertes a la vida cultural i social, a més de fer un treball extensiu per aconseguir uns barris cohesionats. Cal donar molta importància en la coordinació de centres educatius, tant formals com no formals.




Martí Coromina va parlar sobre joventut, explicant que des de la CUP s’aposta per crear polítiques d’accés a l’habitatge que siguin reals, a través de borses d’habitatge i de mesures adequades per tal de lluitar contra l’especulació, fent tot el possible per posar al mercat la gran quantitat de pisos buits que hi ha a la ciutat.


 


La CUP també proposa que des de l’Ajuntament es creï un borsa de treball adequada destinada a posar en contacte empreses i treballadors que cerquin feina, ja que en aquest moment qui està fent aquesta feina són ETT’s, que són una de les culpables de la precarització del treball. També va destacar la necessitat que hi ha a la ciutat de crear alternatives d’oci, tant diürnes com nocturnes, que defugin del consumisme i s’adeqüin a les necessitats de la joventut.


 


En aquest sentit, va destacar la proposta de crear centres socials on s’hi puguin realitzar diferents activitats autogestionades per el propi jovent, a més de la creació de sales de concerts a la ciutat, ja que actualment s’ha de marxar del poble per assistir a algun concert per la falta d’espais.