Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


Videofòrum a Olot en motiu del dia de les dones treballadores

Videofòrum a Olot en motiu del dia de les dones treballadores


En motiu del dia de les dones treballadores, una quarantena de persones van participar al videofòrum coorganitzat per la CNT, Arran, la Greda i la CUP. La pel·lícula escollida fou North Country, “En terra d’homes”, basada en la primera victòria judicial d’una dona per discriminació laboral a Minnesota, als Estats Units d'Amèrica.

El film va donar peu a un interessant debat on es va evidenciar que aquesta problemàtica encara persisteix actualment a casa nostra, on moltes dones es veuen afectades i discriminades pels seus companys i caps per motius sexuals o de gènere. Aquestes situacions es veuen agreujades per la crisi del sistema capitalista, que provoca que moltes d'aquestes situacions no es denunciïn per por a represàlies i a perdre la feina.

Finalment, es va posar de relleu que no n’hi ha prou amb què la legislació contempli la igualtat, sinó que ha de ser la tota la societat la que col·lectivament promogui un canvi d’actitud vers aquesta problemàtica, i es va insistir en què és indispensable que les dones puguin gaudir de la seva pròpia independència econòmica, cosa que és bàsica per a la seva emancipació.