Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


Un centenar de persones es concentren a Olot en solidaritat amb els mestres de les Illes

Un centenar de persones es concentren a Olot en solidaritat amb els mestres de les Illes


Un centenar de persones es van concentrar aquest divendres davant l’ajuntament d’Olot en suport al col·lectiu docent de les Illes Balears, actualment en vaga indefinida en contra a les mesures imposades pel govern de Bauzá (PP). A més de la CUP Garrotxa, també van convocar el sindicat CNT i l'organització juvenil Arran.

El comunicat de la CUP, llegit per Lluís Riera, va fer una crítica al model del govern del Partit Popular, que retalla en professorat, imposa el trilingüisme i la falsa elecció de llengua a costa de minoritzar el català, i amb el qual es prohibeixen llaços i s'expedienta docents i va qualificar la resposta de la comunitat educativa com un clar exemple d'organització i pràctiques efectives i compromeses. A més, es va elogiar la tasca dels mestres, que "han donat una lliçó a les direccions dels sindicats majoritaris de l'ensenyament que s'han vist arrossegades per l'autoorganització del professorat de manera horitzontal i participativa".

El portaveu de la CUP, Lluís Riera, va reivindicar també que "les polítiques del govern de Bauzá a les Illes no disten gaire de les del PP al País Valencià ni de les de CiU al Principat: retallades laborals, precaritzacions, privatitzacions, implantació d'un model de gestió privada en els centres públics, atacs al català, augment de taxes i externalització de serveis. En definitiva, la pèrdua deliberada per part dels governs capitalistes del dret universal a l'educació, des de l'escoleta a la universitat."

Al final de la concentració, es van recollir diners per a col·laborar amb la caixa de resistència dels docents de les Illes, en la qual es van recollir 62,66€. La CUP anima a tothom qui pugui a contribuir a l'èxit d'aquesta vaga indefinida, aportant diners al número de compte següent:

2056-0009-74-4102003418
Caixa Colonya
(a nom de l'Obra Cultural Balear)Vídeos


See video