Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


Olot dóna suport a la Via Catalana cap a la independència del dia 11 de setembre de 2013

Olot dóna suport a la Via Catalana cap a la independència del dia 11 de setembre de 2013


El Ple de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat aquest dijous una moció per donar suport a la cadena humana per la independència que es farà l'11 de setembre que ve. La moció la han presentat conjuntament la CUP, ERC, CiU i RCat i s'ha aprovat amb els vots favorables de CiU (10), ERC (2) i Veva Ruiz (del PSC, que ha trencat la disciplina de vot). PxC (2) i PP (1) s'hi han oposat, mentre que 5 regidors del PSC s'han abstingut.
 

MOCIÓ PER DONAR SUPORT A LA VIA CATALANA CAP A
LA INDEPENDÈNCIA DEL DIA 11 DE SETEMBRE DE 2013
 

El dia 11 de setembre de 2012 milers de persones es van manifestar de forma pacífica a Barcelona sota el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’. Va ser una clara constatació de les inquietuds del poble català a favor de la sobirania de la nostra nació, una realitat que es va amplificar, ràpidament, a tot el món. A partir d’aquesta demostració dels catalans i catalanes es va començar a parlar de Catalunya i dels seus anhels d’independència en un context internacional i també es van produir una sèrie d’esdeveniments a nivell intern que van desembocar en la convocatòria anticipada d’eleccions. El context parlamentari de la Catalunya del 2013 té el seu origen en aquella manifestació que va simbolitzar el malestar d’un poble oprimit sota un estat que ja no el representa.

Ha passat un any des d’aquella manifestació i s’ha avançat clarament en el camí de la independència però s’ha de mantenir la flama ben encesa i és per aquest motiu que l’Assemblea Nacional Catalana amb la col·laboració d’Associació de Municipis per la Independència i per tant, dels ajuntaments catalans, al costat de moltes altres entitats, organitzen la Via Catalana cap a la Independència que travessarà el país de nord a sud, de La Jonquera a Sant Carles de la Ràpita. Al llarg de les comarques catalanes milers de persones es donaran la mà per construir aquesta cadena de pau i d’amistat. Serà una nova oportunitat per demostrar a tot el planeta la unitat del nostre poble i també per visualitzar que la causa està ben viva i que va creixent dia a dia.

Es tracta d’un acte eminentment popular on els protagonistes han de ser els ciutadans i ciutadanes de Catalunya però la col·laboració dels consistoris és determinant per a garantir el seu èxit. La mobilització de milers de persones cap a diferents indrets del país exigeix uns grans esforços de coordinació i també de planificació en la mobilitat i, per tant, és molt important el treball conjunt dels diferents cossos de seguretat.

D’altra banda també s’ha de garantir un ambient festiu a partir dels elements de la nostra cultura popular i tradicional com per exemple gegants, capgrossos, grallers i d’altres arrelats a moltes poblacions catalanes.

Per tot el que s’ha exposat anteriorment, proposem al Ple Municipal els següents:

ACORDS

  1. Mostrar el suport de l’Ajuntament d’Olot en la Via Catalana cap a la Independència que travessarà Catalunya el dia 11 de setembre de 2013.
  2. Col·laborar en aquest esdeveniment, facilitat el pas pel municipi (si s’escau) amb la implicació de la policia municipal.
  3. Facilitar que els cossos de protecció civil de la població puguin adherir-se a l’organització de la cadena humana de forma coordinada amb els promotors de l’acte.
  4. Fer compatible la cadena humana amb els actes previstos per la Diada a nivell municipal.
  5. Motivar la participació a la cadena humana de totes les figures de cultura popular del municipi com gegants, nans, grallers, castellers i altres de similars.
  6. Comunicar aquest acord a l’Associació de Municipis per la Independència (carrer Ciutat, 1 / 08500 VIC).