Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


L'Ajuntament d'Olot demana l'absolució del company Genís Martin i Serra

L'Ajuntament d'Olot demana l'absolució del company Genís Martin i Serra


El Ple de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat la moció solidària amb el company Genís Martin i Serra, que s'enfronta -malgrat no haver-hi cap prova contra ell- a una demanda que va dels 5 als 7 anys de presó i una multa de 5.000 euros per "desordres públics, delicte contra la seguretat vial i danys" durant la passada vaga general del 29 de març.

La moció la va presentar la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que va cedir la paraula a Sílvia Pagès, membre del Grup de Suport a en Genís. Van donar-hi suport els partits que formen part del govern municipal (CiU i Reagrupament) i ERC, a l'oposició. En contra, hi van votar PxC i PP. Sorprenentment, el PSC es va abstenir al·legant que l'ajuntament no podia demanar l'absolució d'un veí de la ciutat.

 

MOCIÓ DE SUPORT A EN GENÍS MARTÍN I SERRA

El  29 de març de 2012 el veí d’Olot Genís Martín i Serra -de 19 anys d’edat-, que llavors es trobava estudiant Belles Arts a la Universitat de Barcelona, va formar part d’un piquet informatiu en aquesta mateixa ciutat enmig d’un context de vaga general. Exercint així el dret a manifestació i a llibertat d’expressió emparat en qualsevol Estat de Dret Democràtic.

El jove garrotxí, juntament amb 5 joves més, va ser detingut quan el piquet va ser dissolt per una càrrega dels Mossos d’Esquadra que provocà la corredissa general dels participants de la marxa al seu pas pel carrer Entença, al barri de Les Corts. Detingut per agents de la brigada mòbil, com ho podria haver estat qualsevol altre veí, ara és acusat de desordres públics, delicte contra la seguretat vial i danys. Malgrat tot no s’ha presentat cap prova que l’incrimini, tret de la declaració d’un agent de paisà que es trobava al lloc dels fets però sense cap descripció clara ni cap imatge gràfica que correspongui amb el perfil d’en Genís.

En Genís és un jove independentista conseqüent i implicat en el teixit associatiu de la Garrotxa, sobretot a Olot, i activista polític de l’Esquerra Independentista. El procés judicial, amb unes peticions per part de les acusacions (fiscalia, Generalitat i Ajuntament) del tot desproporcionades, només es pot qualificar de polític i demostra que el Genís i els altres detinguts del barri barceloní de Les Corts, han estat víctimes de la criminalització del jovent que lluita i treballa activament per la justícia social i la independència dels Països Catalans.

El passat 14 de juny va ser jutjat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i s’enfronta a una demanda que va dels 5 als 7 anys de presó i una multa de més de 5.000 euros.

Per aquests motius aquest Ajuntament reunit en sessió plenària acorda:

  • PRIMER. Demanar l’absolució de Genís Martín i Serra.
  • SEGON. Rebutjar la imputació de qualsevol individu per raons ideològiques i no per fets delictius demostrables.
  • TERCER. Reafirmar el dret a manifestació i la llibertat d’expressió.
  • QUART. Traslladar aquest acord al Departament d’Interior de la Generalitat, a l’atenció del Conseller Ramon Espadaler Parcerisas; a l’Àrea de Presidència, Règim interior, Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, a l’atenció del l’Im. Regidor Joaquim Forn Chiariell; i a l’organtizació antirepressiva de l’Esquerra Independentista Alerta Solidària.