Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


La jutgessa arxiva el cas del Multireferèndum a ‪Olot‬

La jutgessa arxiva el cas del Multireferèndum a ‪Olot‬


Ni delicte, ni desobediència greu, ni desobediència lleu. La jutgessa ha arxivat el cas del Multireferèndum a Olot i ha deixat en evidència la pèrdua de temps i recursos que ha significat portar a judici els quatre voluntaris de la iniciativa ciutadana on van participar 40.000 persones arreu de Catalunya. Els organitzadors de la consulta a la nostra comarca han agraït les mostres de suport que han rebut tots aquests mesos i han fet una crida a reivindicar el dret a decidir-ho tot.

El passat 25 de maig de 2014, la Garrotxa es va sumar a la convocatòria del Multireferèndum amb el suport d'una desena d'entitats de la comarca: Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Procés Constituent, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), Riudaura Junts Contra el Fracking, Aturem el Fracking de Catalunya, Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx), Xarxa per la Sobirania Energètica i Estelada 2014.

Unes 200 persones havien participat en la consulta popular quan la Policia Municipal va precintar l'urna i la va confiscar juntament amb els 200 vots i totes les paperetes que encara no s'havien utilitzat. Els organitzadors del Multireferèndum a la Garrotxa i la CUP continuen demanant explicacions a l'Ajuntament d'Olot, ja que aquest ha estat l'únic municipi de Catalunya on la policia localva retirar  i confiscar l'urna i els vots del Multireferèndum.