Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


La CUP mostra el seu suport al company Lluís Riera, jutjat per enganxar un adhesiu a un banc

La CUP mostra el seu suport al company Lluís Riera, jutjat per enganxar un adhesiu a un banc


Lluís Riera, pastisser del nucli antic i militant de la CUP i la CNT, ha set jutjat aquest divendres per haver enganxat un adhesiu en una entitat bancària. L'adhesiu advertia "Alerta: Aquest banc enganya, estafa i fa fora la gent de casa seva". La part acusadora (Caixa Penedès, actualment Banc Sabadell) no s'ha presentat al judici, mentre que la fiscalia ha demanat una multa de 95,2€. El judici ha quedat vist per sentència.

Els fets es remunten a l'octubre de 2012, quan un home a punt de ser desnonat a Còrdova es va suïcidar. Arran d'aquest fet, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, juntament amb altres entitats, van convocar una concentració d'indignació. Acabada la concentració, diverses persones van decidir anar als bancs responsables per enganxar-hi aquests adhesius. En Lluís també en va enganxar un.

El dia del judici, un centenar de persones es van concentrar davant dels jutjats per solidaritzar-s'hi. La crida l'havien realitzat 14 entitats, sindicats i partits que van signar un comunicat de suport conjunt anomenat "L'adhesiu criminal". Entre els signants, hi ha: PAH, Persones Indignades, CUP Garrotxa, Arran Garrotxa, Associació cultural la Greda, CNT Olot, ICV-EUiA, ERC, Cooperativa Integral de La Garrotxa, EcoXarxa, Cooperativa Arriant, Coordinadora de Moviments Socials de La Garrotxa, ADAG 40 i UCFR Garrotxa.

Des de la CUP Garrotxa mostrem tot el nostre suport al company Lluís Riera i a totes aquelles persones que treballen cada dia, des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i des d'altres àmbits, per assenyalar els autèntics culpables d'aquesta crisi que provoca conseqüències dramàtiques, com el suïcidi que va motivar la concentració d'indiganció que va acabar amb l'enganxada de l'adhesiu.