La CUP inicia una campanya per proposar solucions a la problemàtica de l'habitatge a Olot

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Garrotxa va presentar dimecres al matí una campanya per a proposar solucions a la problemàtica de l'habitatge i per a denunciar les dades de desnonaments i habitatges buits que té la ciutat d'Olot. En total, 3.118 habitatges buits (segons l'IDESCAT) i 102 desnonaments (segons el CASG).

La campanya pretén que la població conegui aquestes dades, que són les més recents elaborades per organismes oficials però que encara no havien tingut el ressò social necessari perquè la gent sàpiga l'abast del problema de l'habitatge que hi ha a Olot.

A més de la difusió d'aquestes dades, però, la CUP Garrotxa ha volgut fer un pas més endavant i ha realitzat una sèrie de propostes polítiques que s'aniran presentant en les properes setmanes, les més importants a través de la Taula de Coordinació Local per al Dret a l'Habitatge.

Les principals propostes que es reivindiquen amb la campanya són:

1. Exigir a l'estat espanyol que li transfereixi la gran quantitat d'habitatges buits que té la SAREB a la nostra ciutat. D'una banda, la territorialització de la gestió de la SAREB: fer-la pròxima, amb informació, transparència i participació, al conjunt de veïns i veïnes i al teixit associatiu de la ciutat. I de l'altra, que el parc d'habitatges i solars que actualment té la SAREB passin a ser gestionats pel municipi.

2. Realitzar un cens de grans propietaris d'habitatges buits, per saber qui té més de 4 habitatges en desús. La problemàtica de l'accés a l'habitatge no es produeix en un context d'escassetat d'habitatges, ans al contrari. A la nostra ciutat hi ha una gran quantitat d'habitatges buits. És imprescindible que l'Ajuntament sàpiga qui són els grans propietaris de la ciutat per tal de prendre mesures efectives per a posar-los a disposició de les famílies que ho necessitin.

3. Que promogui la inclusió de tots aquests habitatges a la borsa de lloguer social. Tal com recomanen els serveis socials, l'import d'aquest lloguer social hauria de fixar-se en funció dels ingressos dels llogaters, no podent superar el 30% dels ingressos en cas d'arrendatari individual, ni el 20% dels ingressos quan es tracti d'un nucli familiar. En cas que els ingressos mensuals siguin inferiors a 450 euros, proposem que el lloguer es cobreixi amb els fons econòmics generats pel Parc de lloguer social.

Podeu accedir al material i documentació de la campanya a través de l'adreça: http://garrotxa.cup.cat/pagina/la-cup-inicia-una-campanya-proposar-solucions-la-problem%C3%A0tica-de-lhabitatge-olot