Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


La CUP explica el procés d'independència al Casal d'Avis de Sant Joan les Fonts

La CUP explica el procés d'independència al Casal d'Avis de Sant Joan les Fonts


El passat dissabte 11 d'octubre la CUP de Sant Joan les Fonts va organitzar una xerrada-debat al Casal d’Avis titulada “Ha arribat l’hora del poble, la consulta del 9N!” on es va parlar sobre la consulta del 9N i la importància de les mobilitzacions ciutadanes. A l’acte hi varen assistir unes 25 persones per escoltar als ponents i donar suport a les iniciatives populars de mobilització.

Toia Codina, coordinadora de l’ANC a la Garrotxa, va parlar sobre la campanya ARA ÉS L'HORA, de la gigaenquesta i dels actes que es convocaran a nivell de comarca, de país i a nivell Internacional. D'altra banda, Lluís Sales, membre del Secretariat Nacional de la CUP, va fer un anàlisis històric i polític de l'actualitat. Va informar que per a la CUP no hi ha pla B a la consulta i la formació opta per la desobediència ciutadana i institucional perquè aquesta es celebri.

Un cop acabades les ponències va començar un torn obert on tothom podia participar generant-se un debat molt interessant. Es va fer evident amb les preguntes la preocupació de la població davant la negativa per part de l'Estat espanyol vers la celebració de la consulta. Es va parlar molt sobre els diferents posicionaments dels partits polítics davant la convocatòria i els escenaris hipotètics  que poden sorgir.

Va quedar palès que el poble té el deure de fer sentir la seva veu i el poder de pressionar a les institucions i partits per acomplir les seves voluntats.