Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


La CUP esdevé tercera força a la comarca de la Garrotxa per davant del PSC, ICV, PP i PxC

La CUP esdevé tercera força a la comarca de la Garrotxa per davant del PSC, ICV, PP i PxC


La gran sorpresa d'aquestes eleccions municipals ha estat la irrupció amb força de la CUP en tots els municipis on es presentava. Malgrat presentar-se només en 5 dels 21 pobles de la comarca, la CUP ha aconseguit ser la tercera força amb més vots de la comarca, per sobre de PSC, ICV, PP i PxC. A més, cal remarcar que ni PP ni PxC han aconseguit entrar a cap ajuntament de la Garrotxa.

A Olot, 1.524 olotines i olotins van donar suport a la formació assembleària. La CUP va ser 3a força en la majoria de meses de la ciutat (19 de 35) i va aconseguir el que mai cap força política havia aconseguit a la capital de la Garrotxa: Entrar directament amb 3 regidors. A més, Olot també va ser notícia per deixar fora del Ple tant el PP com la formació d'extrema dreta PxC, que havia realitzat una campanya obertament racista que va provocar una forta contestació popular.

A Sant Joan les Fonts la CUP també va entrar amb molta força. 553 persones, un 37,82% dels votants, van decidir que cal una oposició contundent al mandat de Joan Espona (CiU), que ja porta 20 anys ocupant l'alcaldia del poble i que s'ha hagut de conformar amb 7 regidors i el 57% dels vots després de quatre anys sense cap oposició dintre el Ple. A partir d'ara, 4 regidores i regidors de la CUP fiscalitzaran la tasca de govern i faran propostes per millorar el poble.

Mieres va ser notícia per haver aconseguit capgirar el govern del poble, que havia estat en mans de CiU des de 1979. En total, 111 persones van confiar en la llista promoguda per CUP, ERC i persones independents del poble que volien bastir una alternativa assembleària al model de CiU. Enric Domènech, militant de la CUP i persona molt vinculada al teixit associatiu de la comarca, en serà l'alcalde.

A Beuda, la CUP també va ser la força més votada, amb 74 vots, malgrat només tindrà 1 regidor pel sistema de llistes obertes. Finalment, a Tortellà, 64 persones van fer entrar la CUP a l'Ajuntament amb 1 regidor, també. En total, la CUP tindrà 13 regidores i regidors els propers quatre anys a la comarca de la Garrotxa. Amb aquests resultats, la CUP entra al Consell Comarcal amb 2 representants.