Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


La CUP defensa la transparència i la participació directa com a eina de democràcia real

La CUP defensa la transparència i la participació directa com a eina de democràcia real


Una quinzena de persones van participar al Punt de Trobada sobre participació i democràcia real, en el qual es van posar a debat diverses experiències i eines que pot impulsar el municipi a favor de l'empoderament de les persones. Entre altres coses, es va parlar dels moviments socials, dels mitjans de comunicació, de les noves eines informàtiques i de processos participatius existents.

Com tots els Punts de Trobada, es va comptar amb la participació de diversos ponents que per la seva experiència social o professional poden aportar informació i punts de vista rellevants sobre el tema. En aquest sentit, es va comptar amb la participació de Jordi Altesa (cap d'informatius de Ràdio Olot), Ivan Beà (informàtic del Consell Comarcal), Joan Gelabert (tècnic de joventut de l'Ajuntament d'Olot) i Lluís Rubió (educador social i membre de la PAH).

Les intervencions dels ponents van anar seguides de preguntes i aportacions per part de les persones assistents. Es van plantejar qüestions com ara quines característiques tenen els processos participatius institucionals, com es pot crear més democràcia des dels moviments socials, quin paper tenen les noves tecnologies a la democràcia del segle XXI o bé quin rol hi han de desenvolupar els mitjans de comunicació.